Начало За нас Реклама Контакти

Пилешки сармички с булгур

Снимка за Пилешки сармички с булгур
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Едно нестандартно превъплъщение на сармите, в което зелевият лист е заменен с пилешко филе. Плънката от булгур, сирене и ядки ги прави неустоимо предложение за любителите на вкусната храна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 с. л. булгур
  • 2 с. л. олио
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • сушена чушка, ситно натрошена
  • 1 с. л. белени бадеми или кедрови ядки
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 4 парчета пилешко филе
  • 4 парчета топено сирене
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус
  • 4 резена бекон
  • за гарниране:
  • 100 г тънки оризови спагети
  •  олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Булгурът се накисва за 30 мин. в студена вода. Ако е български, се залива с гореща вода. Прецежда се и се подсушава.

  2. 2.

    Лукът се задушава 4-5 мин. в загрятото олио. Добавят се булгурът, чушката, ядките, лимоновият сок, сол, и пипер на вкус.

  3. 3.

    Пилешките филета се разчукват между 2 листа фолио, подправят се със сол и пипер. Всяко парче се намазва с по едно кубче топено сирене, сипва се от плънката, месото се завива на пакетче и се увива с парче бекон.

  4. 4.

    Сармичките се слагат да се пекат във фурна, загрята на 200°С, за 20-30 мин., докато се зачервят.

  5. 5.

    Гарнират се с оризови спагети, които се слагат да бухнат за 5-10 сек. в сгорещено олио.

Вариации - Използвайте свинско филе вместо пилешко. - Заменете булгура със сварен ориз.

Ян. 2008
Още подобни рецепти
Коментари