Начало За нас Реклама Контакти

Пилешки рулца

Снимка за Пилешки рулца
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

С тази оригинална рецепта за пилешки рулца, приготвени на пара, Светослава Налбантова спечели наградата в 12-я кръг на кулинарния конкурс на списание "Меню".

СъставНеобходими продукти за 4

  • 4 пилешки пържоли
  • 250 г кайма от сурова свинска наденица
  • 20 г смлян шамфъстък
  • 1 скилидка чесън, счукана
  • 30 г мариновани краставички, нарязани на лентички
  •  сол и черен пипер
  •  масло за намазване
  •  резени портокал и маруля за украса

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пържолите се начукват между два листа фолио за свежо съхранение, за да се изтънят.

  2. 2.

    Каймата, шамфъстъкът, чесънът, солта и черният пипер се объркват в купа. Сместа се разделя на 4 и се оформя като кебапчета.

  3. 3.

    Поставят се по едно в средата на всяка пържола заедно с лентички краставичка и се навиват на руло.

  4. 4.

    Намазват се целите с масло. Поставят се в намазано с масло алуминиево фолио и се завиват добре. Варят се на пара 35 минути.

  5. 5.

    Щом изстинат се режат напречно и се поднасят с резени портокал и листа маруля.

Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари