Начало За нас Реклама Контакти

Пилешки крилца с портокали

Снимка за Пилешки крилца с портокали
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Кокошките и портокалите тръгват по света от Азия и може би това е една от причините да си подхождат толкова добре в кухнята. Другата е, че китайските рецепти са известни с лекотата на съчетаване на продукти. Дори немислимите комбинации са ужасно вкусни.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 12 пилешки крилца
  • 1 ч. л. настърган джинджифил
  • 4 с. л. светъл соев сос
  • 1 с. л. захар
  • 2 с. л. бяло вино
  • 1 ч. л. царевично нишесте
  • 3 с. л. фъстъчено или слънчогледово олио
  • 4 портокала
  • 2 стръка зелен лук, нарязани
  • 1 с. л. запечен сусам

Начин на приготвяне

  • 1.

    Смесват се джинджифилът, соевият сос, захарта, виното и нишестето. Добавят се крилцата и се оставят да се мариноват 20 мин.

  • 2.

    Портокалите се обелват с нож, като се изрязва и цялата бяла част на кората. Изрязват се филенцата.

  • 3.

    3агрява се уок, слага се олиото и се пускат отцедените крилца да се зачервят при непрекъснато разбъркване.

  • 4.

    Добавят се половината от портокалите и прецедената марината от крилцата. Налива се 1 ч. ч. вода. Всичко се вари, докато сосът се сгъсти и месото омекне. Слагат се останалите портокалови филенца и всичко се поръсва със сусам и зелен лук.


Подходящи типове вина
Ян. 2013
Още подобни рецепти
Коментари