Начало За нас Реклама Контакти

Пилешки гърди с гъби и топено сирене

Снимка за Пилешки гърди с гъби и топено сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пилешкото позволява и насърчава вдъхновени заигравания с вкусовете и ароматите в ястията с него. Така в тази рецепта три отчетливи ухания - на гъби, пушено сирене и праз, се заплитат и разкриват най-доброто от себе си и от месото.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 пилешки гърди
  2. 2 с. л. зехтин
  3. 200 г печурки
  4. 1 стрък праз
  5. 100 мл сух вермут или бяло вино
  6. 200 мл сметана 35%
  7. ½ ч. л. риган
  8. 100 г топено пушено сирене, нарязано
  9.  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото леко се начуква, за да стане с еднаква дебелина. Поръсва се със сол и пипер.

  2. 2.

    В сгорещен тиган се слага зехтинът, прибавят се празът и гъбите. Разбъркват се на умерен огън, докато започнат да се зачервяват. Налива се вермутът и се оставя на силен огън, докато течността почти изври. Слага се сметаната и се оставя да поври още 3-4 мин., докато течността се редуцира. Подправя се със сол, риган и пипер на вкус.

  3. 3.

    Месото се слага в тавичка, отгоре се поръсва със сиренето и се сипва гъбеният сос. Запича се в загрята фурна на 200˚ С за 20 мин.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари