Начало За нас Реклама Контакти

Пилешка супа с оризово фиде

Снимка за Пилешка супа с оризово фиде
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Ориенталската мистика на вкусове и текстури е водещата идея в тази питателна супа. Богата на витамини и аромати, тя е много подходяща за климатичния преход, който ни сполетява всяка година по това време.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 200 г пилешко месо
  • 1 морков, нарязан на пръчици
  • 1 ч.л. настърган джинджифил
  • 2 кубчета MAGGI Пилешки бульон със зеленчуци
  • 1 тиквичка, нарязана на пръчици
  • 4 с.л. замразена или консервирана царевица
  • 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
  • 100 г оризово фиде

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на кубчета. В 1 л вряща вода се слагат джинджифилът, морковът и месото.

  2. 2.

    Прибавят се натрошените кубчета MAGGI Пилешки бульон със зеленчуци. След като всичко поври 10 мин., се сипват парчетата тиквичка, царевицата и лукът.

  3. 3.

    След още 3-4 мин. се добавя леко натрошеното фиде. Супата се оставя да къкри 3-4 мин. и се сервира гореща, гарнирана с пресния лук.


Галерия
Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари