Начало За нас Реклама Контакти

Пилешка супа с домашна юфка

Снимка за Пилешка супа с домашна юфка
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пилешката супа е всепризната възстановителна рецепта, която в МЕНЮ-варианта си е допълнена със симпатична и апетитна домашно приготвена паста.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 400 г пилешко месо
  2. 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
  3. 1 с. л. настърган джинджифил
  4. 1 морков, нарязан на малки пръчици
  5. 1,5 л пилешки или зеленчуков бульон
  6. 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  7. за тестото:
  8. 1 яйце
  9. 1 щипка сол
  10. 1 ч. ч. брашно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцето се разбива със солта и се омесва на твърдо тесто с ⅔ от брашното. Разточва се на тънък лист, като се ръси обилно с брашно. Накрая разточената кора се увива на руло около точилката. Точилката се изважда и рулото се нарязва на много тънки ивички, които се оставят да поизсъхнат.

  2. 2.

    Във врящият бульон се слагат лукът, джинджифилът и морковът. Добавя се месото, нарязано на парченца. Оставя се да поври 20 мин.

  3. 3.

    Прибавя се юфката и се вари 3 мин. Супата се поднася поръсена с магданоз.


Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари