Начало За нас Реклама Контакти

Пилешка супа с бадеми

Снимка за Пилешка супа с бадеми
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Без да омаловажаваме животворния принос на една класическа българска пилешка супа със зеленчуци и фиде, ви предлагаме тази доста различна и забележително вкусна рецепта в турски стил, на основата на сос бешамел, обогатен с пилешки бульон и съчетан с нежно месо и хрупкави бадеми.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 30 г масло
  • 2 с. л. брашно
  • 2 ч. ч. горещо мляко
  • 1 л горещ пилешки бульон
  • 400 г печено или сварено пилешко месо
  • 100 г филирани бадеми
  • 2 жълтъка
  • 4 с. л. лимонов сок
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Маслото се сгорещява. Слага се брашното и се разбърква на тих огън 1-2 мин. Наливат се постепенно млякото и бульонът. Разбъркват се с бъркалка.

  • 2.

    Щом всичко заври, се добавят нарязаното месо и бадемите. Всичко се оставя да поври 5-6 мин.

  • 3.

    Жълтъците се разбиват с лимоновия сок. Един-два черпака от горещата супа се наливат постепенно при непрекъснато разбъркване при жълтъците. Застройката се налива постепенно в супата. Оставя се още 1-2 мин. на огъня. Поднася се с бадеми и ситно нарязан магданоз.

Подходящи типове вина
Авг. 2014
Още подобни рецепти
Коментари