Начало За нас Реклама Контакти

Пилешка мусака

Снимка за Пилешка мусака
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Мусаката с пилешко месо може и да е нетрадиционно предложение, но пък е чудесна за един лек обяд или вечеря.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  1. 4 големи патладжана, нарязани на тънки резени
  2. 3 с. л. олио
  3. 2 скилидки чесън, скълцани
  4. 1 глава лук, ситно нарязана 
  5. 500 г пилешко месо, ситно нарязано
  6. 1 кг домати, обелени и нарязани на ситно
  7. 500 г обелени и нарязани на тънки кръгчета картофи
  8. ½ ч. ч. трохи от стар хляб
  9. 100 г настърган кашкавал
  10. 3 яйца
  11. 200 мл прясно мляко
  12.  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патладжанът се осолява добре, след 10 мин. се измива, подсушава се и се изпържва до златисто в 2 с. л. олио.

  2. 2.

    В останалото олио се запържват лукът и чесънът, прибавя се месото. След 10 мин се слагат доматите и се овкусява със сол и пипер. Всичко се оставя да ври, докато течността се поизпари.

  3. 3.

    В тавичка се нареждат слой патладжани, слой картофени кръгчета, слой месо, докато се изчерпят продуктите. Всичко се слага да се запече за 20 мин. на 180º С.

  4. 4.

    През това време се разбиват яйцата и млякото. Смесват се настърганият кашкавал и хлебните трохи. Запеченото ястие се залива с яйчната смес и се поръсва с кашкавалената смес. Запича се още 10 - 15 мин., докато порозовее добре отгоре.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2011
Още подобни рецепти
Коментари