Начало За нас Реклама Контакти

Пиле тика масала

Снимка за Пиле тика масала
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Според едно проучване на вкусовите предпочитания в Обединеното кралство емблематичното индийско ястие пиле тика масала е надминало по популярност британската класика риба с пържени картофи. Само по себе си това е достатъчно основание да изпробвате тази рецепта – определено няма да се разочаровате.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г пилешко филе, нарязано на едри кубчета
  • 200 мл кисело мляко
  • 1 с. л. настърган джинджифил
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 1 ч. л. кимион
  • 1 ч. л. смлян кориандър
  • ½ ч. л. куркума
  • ½ ч. л. чили
  • ½ ч. л. смлян кардамон
  • 1 с. л. нахутено брашно
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 6 с. л. олио
  •  бамбукови шишчета
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Киселото мляко се разбива много добре с всички подправки, лимоновия сок и нахутеното брашно. Месото се слага в тази марината и се оставя на хладно за около 4 часа.

  2. 2.

    Месото се посолява и се нанизва на шишчета, полива се с олио и се слага да се пече в загрята фурна на 180° С за 15 - 20 мин. или на грил за 10 мин., като един-два пъти се намазва с олио.


Подходящи типове вина
Окт. 2008
Още подобни рецепти
Коментари