Начало За нас Реклама Контакти

Пиле със зеленчуци на сач

Снимка за Пиле със зеленчуци на сач
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ястията, приготвени на сач, имат неподражаем вкус и аромат и винаги си заслужава да ги включваме в менюто си. В случая ви предлагаме да се насладите на чудесна рецепта за пилешко месо с малко ухаен суджук и комбинация от подбрани зеленчуци и подправки.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г пилешко филе, нарязано на хапки
  • 1 ч. л. чубрица
  • 1 ч. л. фино настъргана кора от лимон
  • 3 с. л. олио
  • 50 г суджук или луканка, нарязани на тънки парчета
  • 2 червени чушки, нарязани на кръгчета
  • 200 г дребен лук, нарязан на четвъртини
  • 200 г гъби, нарязани на четвъртини
  • 200 г чери домати или 2 домата, нарязани на резени
  • 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се разбърква с 1 с. л. от олиото, лимоновата кора и мащерката.

  2. 2.

    Сачът се поставя на студен котлон и постепенно се загрява добре. Ако се използва за пръв път, се намазва с олио. Слага се месото, посолява се, огънят се намалява леко и хапките се разбъркват около 4-5 мин., докато станат почти готови. Добавя се суджукът и се разбърква още минута. Месото се поставя в съд с капак и се държи на топло.

  3. 3.

    В сача се слага останалото олио и се добавят лукът и гъбите, като се посоляват на вкус. Разбъркват се 2-3 мин., след което се слагат чушките, разбъркват се и се добавят доматите. След още 1- 2 мин. се връща месото и се разбърква с магданоза. Сачът се сервира върху дървена подложка.

Вариации · Добавете 2-3 сурови яйца, след като поднесете сача на масата. Температурата е достатъчно висока, за да се сготвят.

Подходящи типове вина
Ноем. 2008
Още подобни рецепти
Коментари