Начало За нас Реклама Контакти

Пиле с орехов сос

Снимка за Пиле с орехов сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Когато в едно ястие се използват много орехи, в него се прокрадват специфични горчивина и стипчивост, които издигат вкусовете на останалите продукти и им дават възможността да се изявят. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г пилешко филе
  • 2 ч. ч. пилешки бульон
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 ч. л. едросмлян червен пипер
  • 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  •  орехи за поднасяне
  • за соса:
  • 1 филия хубав бял или пълнозърнест хляб без кората
  • 2 с. л. пречистено масло
  • 1 малка глава лук, ситно нарязана
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 ч. л. люто чили
  • 1 ч. ч. счукани орехи

Начин на приготвяне

  • 1.

    Филето се залива с бульона и се вари около 15 мин. или докато е готово. Охлажда се.

  • 2.

    Хлябът се накисва в чаша охладен бульон от пилето, изстисква се и се натрошава в купа.

  • 3.

    Маслото за соса се загрява и в него за 2 мин. се запържва леко лукът, добавят се чесънът и пиперът. Отстранява се от огъня.

  • 4.

    Смлените орехи, хлябът и лучената смес се пасиратс 1 ч. ч. от пилешкия бульон. Подправя се със сол и пипер на вкус.

  • 5.

    Филето се накъсва на конци и се смесва със соса.

  • 6.

    Ореховото олио се загрява с червения пипер и се поръсва върху пилето. Отгоре се разпределят магданозът и орехите.


Подходящи типове вина
Март 2014
Още подобни рецепти
Коментари