Начало За нас Реклама Контакти

Пиле с кисело зеле, горчица и сметана

Снимка за Пиле с кисело зеле, горчица и сметана
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ако разполагате с някой поизостанал от последната консервена кампания буркан с кисело зеле, сега е моментът да го използвате за тази бърза, ароматна и изпълнена с явна носталгия към зимните трапези рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 4 парчета пилешко филе, по около 200 г
  • 4 парчета бекон, по желание
  • 2 с. л. олио или зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1  сушена червена чушка, натрошена
  • 600 г кисело зеле, фино нарязано
  • 100 мл бяло вино
  • 200 г заквасена сметана
  • 1 с. л. пълнозърнеста горчица
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се подправя със сол и пипер и всяко се увива в парче бекон. Закрепват се с клечка за зъби. Пържат се в дълбок тиган в 1 с. л. загрято олио на умерен огън, около 5 мин.

  2. 2.

    Месото се изважда и в същия тиган се добавя останалото олио. Слага се лукът и се разбърква 2-3 мин. Добавят се сушената чушка и отцеденото зеле. Налива се виното и се оставя да къкри 10 мин. Слагат се сметаната и горчицата, връща се месото и всичко се оставя да поври заедно още 5-6 мин.

Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари