Начало За нас Реклама Контакти

Пиле с качамак

Снимка за Пиле с качамак
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Неутралният вкус на качамака много лесно го превръща в tabula rasa, която ние попълваме със сочно пилешко и маслини.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 пилешки долни бутчета
  2. 3 ч. ч. горещ пилешки бульон
  3. 1 ч. ч. суха смес за качамак
  4. 1 ч. ч. нарязани различни маслини
  5. 2 с. л. сушени домати, ситно нарязани
  6.  зехтин, сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се посолява, поръсва се с шарен пипер и се слага за 3-4 мин. в тиган с 2 с. л. зехтин, така че да се зачерви от всички страни.

  2. 2.

    В същата мазнина се налива бульонът, разбърква се и когато заври, се сипва качамакът наведнъж. Разбърква се на слаб огън 4-5 мин., докато се сгъсти. Подправя се на вкус със сол и пипер. Сипва се в тавичка.

  3. 3.

    Върху качамака се подреждат бутчетата, маслините и сушените домати. Запича се за 15 - 20 мин. в загрята на 200° С фурна.


Подходящи типове вина
Ноем. 2010
Още подобни рецепти
Коментари