Начало За нас Реклама Контакти

Пиле с гъби и картофи на фурна

Снимка за Пиле с гъби и картофи на фурна
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Хубавото на готвенето е, че рецептата винаги може да се промени, така че да стане по-подходяща за времето или за личния вкус. Така на обичайното пиле с картофи се добавят малко гъби, сметана и кашкавал и се получава съвсем ново и със сигурност най-вкусното ястие в този момент.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г пилешко филе, нарязано на ивици
  2. 4 големи сварени картофа
  3. 200 г гъби, нарязани на четвъртини
  4. 1 с. л. масло
  5. 2 с. л. зехтин
  6. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  7. 200 г заквасена сметана
  8. 100 г пушен кашкавал, настърган
  9.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се обелват и се нарязват на кръгчета. Подреждат се в тавичка, намазана с маслото.

  2. 2.

    Гъбите се слагат в сух нагорещен тиган с незалепващо покритие и се разбъркват 3-4 мин. на силен огън, докато се изпари водата им и леко се зачервят. Изваждат се.

  3. 3.

    Всъщия тиган се сгорещява зехтинът и в него се слага чесънът. Не бива да се зачервява, а само да стане по-ароматен. Слагат се ивиците пилешко филе и се разбъркват, докато побелеят. Добавят се гъбите, заквасената сметана, сол и пиер на вкус.

  4. 4.

    Картофите се заливат със сместа. Поръсват се с кашкавала и всичко се запича, докато се зачерви.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2012
Още подобни рецепти
Коментари