Начало За нас Реклама Контакти

Пиле с грозде и лукчета

Снимка за Пиле с грозде и лукчета
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Зрялото грозде е необичаен продукт за ястие с пилешко, но това не означава, че не е подходящ. Сладостта на плодовете се слива с тази на лука, допълва се от аромата на виното и изпъква на фона на финия вкус на месото.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 пилешки бутчета
  2. 2 с. л. зехтин
  3. 1 с. л. масло
  4. 4 с. л. царевично брашно
  5. 1 ч. ч. червено грозде без семки
  6. 1 ч. ч. малки лукчета
  7. 1 ч. ч. бяло вино траминер
  8. 8 скилидки чесън, необелени
  9. 1 ч. л. прясна мащерка
  10. 2 с. л. сметана
  11.  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бутчетата се обтриват със сол и пипер на вкус. Овалват се в царевичното брашно и се слагат в сгорещения зехтин да се зачервят от всички страни. Изваждат се.

  2. 2.

    В същата мазнина се слага гроздето. Разбърква се 2-3 мин., докато леко се зачерви, и се изважда. Сипват се целите лукчета и чесънът. Разбъркват се на умерен огън около 10 мин., докато се зачервят.

  3. 3.

    Връща се месото и се залива с виното. Посолява се на вкус и се оставя да къкри без капак, докато течността изври. Слагат се сметаната и мащерката. Разбърква се, добавя се гроздето и се сервира.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари