Начало За нас Реклама Контакти

Пиле по гръцки

Снимка за Пиле по гръцки
50
Време за приготвяне: 50 мин. + 12 часа за мариноване
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Риган, зехтин, лимон и чесън - когато тези продукти се срещнат, там със сигурност е намесено Средиземноморието, и то най-вероятно гръцката му част.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 8 пилешки долни бутчета
  • ½ ч. ч. зехтин
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 3 с. л. пресен риган, нарязан
  • 1 лимон
  •  морска сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Зехтинът се смесва с чесъна, ригана, сокът и 1 ч. л. от фино настърганата кора на лимона. Добавя се 1 ч. л. морска сол и черен пипер на вкус.

  • 2.

    Парчетата пиле се слагат в маринатата, много добре се разбъркват, всичко се сипва в здрав плик, отстранява се въздуха, връзва се здраво и се оставя за 12 - 24 часа в хладилника да се маринова.

  • 3.

    Парчетата пиле се слагат за 10 - 15 мин. върху загрят грил или грил-тиган и се допичат в тавичка още 20 - 30 мин. във фурна, загрята на 200° С.

  •  
Подходящи типове вина
Авг. 2014
Още подобни рецепти
Коментари