Начало За нас Реклама Контакти

Пиле магданозлия

Снимка за Пиле магданозлия
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тракийската свежа пилешка яхния изглежда няма аналог сред останалите традиционни български рецепти и затова само в нея може да опитате комбинацията от пилешко месо, кисело мляко, лимон, целина и лук.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 пиле
  • 100 г масло
  • 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  • ½ глава целина, нарязана на кубчета
  • 2 с. л. брашно
  • 2 ч. ч. кисело мляко
  • 1 жълтък
  • 2 връзки магданоз
  • 1 лимон
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Пилето се нарязва на парчета и се изпържва до розово в маслото.

  • 2.

    Изважда се и в същата мазнина се задушават до омекване лукът и целината. Поръсват се с брашното, объркват се много добре, заливат се с 1 ч. ч. топла вода и се кипват. Прибавя се месото, посолява се и ястието се оставя да къкри.

  • 3.

    Когато месото омекне, се прибавя ситно нарязаният магданоз, а няколко минути след това - черният пипер, сокът от лимона, щипка настъргана кора и жълтъкът, разбит с киселото мляко. Ястието се разбърква и се сваля от огъня.
     


Подходящи типове вина
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари