Начало За нас Реклама Контакти

Пикантни пилешки бутчета

Снимка за Пикантни пилешки бутчета
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тази рецепта за сочни пилешки бутчета, напълнени с пикантен колбас и обвити в хрупкав бекон, е като благословия свише за страстните месоядни натури. Ако познавате такъв човек, вече знаете как да внесете малко повече радост в живота му. Направете го!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 8 долни пилешки бутчета
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 1 сушена люта чушка, натрошена
  • 4 с. л. овчи кашкавал, настърган
  • 50 г чорисо или луканка тип "Медвен", нарязана на ситно
  • 1 с. л. соев сос
  • 8 резена бекон

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото по кокала на бутчето се избутва внимателно с нож нагоре и колянната става се изрязва с ножица за пиле или сатър.

  2. 2.

    Смесват се лукът, лютата чушка, кашкавалът и колбасът. Със сместа се напълва бутчето под кожата.

  3. 3.

    Бутчетата се намазват със соев сос. Увиват се с резен бекон, закрепват се с клечка за зъби и се слагат да се запекат за 20 мин.


Подходящи типове вина
Дек. 2009
Още подобни рецепти
Коментари