Начало За нас Реклама Контакти

Печено пиле в солена кора

Снимка за Печено пиле в солена кора
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Удивително е в какво невероятно изкушение за вкуса може да се превърне едно пиле с помощта на 3 килограма морска сол. Препечената кожичка на това бившо хвъркато е едно от най-апетитните неща, които могат да се опитат на този свят. А в допълнение на усещанията от това ястие се носят и уханията на лимон, мащерка и салвия. Просто и великолепно!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 пиле
  • 2,5-3 кг едра морска сол
  • 1 лимон
  • 2 стръка мащерка
  • 2 стръка салвия
  •   олио на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лимонът се надупчва с клечка за зъби. Пилето се поръсва с черен пипер и се намазва с олио от всички страни.

  2. 2.

    Лимонът, мащерката и салвията се слагат в кухината на пилето.

  3. 3.

    Половината от солта се слага на дъното на съд с високи стени. Отгоре се поставя пилето и се покрива с останалата сол. Леко се поръсва с вода.

  4. 4.

    Слага се да се пече във фурна, загрята на 190° С, за около 80 мин.


Подходящи типове вина
Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари