Начало За нас Реклама Контакти

Печени пилешки бутчета с домати и маскарпоне

Снимка за Печени пилешки бутчета с домати и маскарпоне
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Съблазнителният вкус на това ястие се дължи най-вече на забележително добрата комбинация между маскарпоне, пармезан и домати, обогатена с пикантните нотки на горчицата. Определено си заслужава да се преборите с малко пипкавото отделяне на кожата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. пилешки долни бутчета
  2. 500 г чери домати
  3. 150 г маскарпоне
  4. 1 ч. л. дижонска горчица
  5. 2 с. л. настъргано пармиджано
  6. 5 листенца розмарин, ситно нарязани
  7. 4 с. л. зехтин
  8.  морска сол
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маскарпонето се разбърква с горчицата, пармезана, розмарина и малко сол и пипер на вкус.

  2. 2.

    Бутчетата се освобождават от кожата, под нея се слага от плънката и отново се покрива с кожата. Слагат се в тавичка във фурна, загрята на 200° С, и се запичат 15 мин. В тавичката се добавят доматчетата, поръсват се със зехтина, морска сол и шарен пипер на вкус и всичко се пече още 25 мин.

  3. 3.

    Бутчетата се сервират, гарнирани с печените доматчета.
     


Подходящи типове вина
Май 2013
Още подобни рецепти
Коментари