Начало За нас Реклама Контакти

Печена пъстърва с праз, домати и маслини

Снимка за Печена пъстърва с праз, домати и маслини
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Възползвайте се от тази лесна, бърза и здравословна рецепта, в която вкусната скумрия е в компанията на пресни зеленчуци и маслини. Цялото съчетание е ароматизирано с мащерка и лимонова кора. Звучи добре, нали?

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 филета от пъстърва или скумрия
  • 4 с. л. олио
  • 2 стръка праз, нарязани на тънки кръгчета
  • 600 г чери домати или домати, обелени и нарязани на кръгчета
  • 200 г обезкостени черни маслини
  • 1 ч. л. мащерка
  • 2 ч. л. настъргана лимонова кора
  • 2 с. л. лимонов сок
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В половината от олиото се слагат да се задушат празът, половината лимонов сок и лимоновата кора за 4-5 мин. Добавят се доматите, мащерката и маслините и се разбъркват 2 мин. Подправя се със сол и пипер на вкус и сместа се сипва в тавичка за печене.

  2. 2.

    Рибата се посолява и се поръсва с останалите лимонов сок, лимонова кора и олио. Поставя се върху задушените зеленчуци и се слага да се пече на 200°С за 20 мин.


Подходящи типове вина
Ноем. 2008
Още подобни рецепти
Коментари