Начало За нас Реклама Контакти

Патешки бутчета с кисело зеле и дюли

Снимка за Патешки бутчета с кисело зеле и дюли
180
Време за приготвяне: 180 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Киселото зеле е благословия за всяко месо, но според тази рецепта патешкото се облагодетелства най-много от тези кулинарни взаимоотношения.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 6 патешки бутчета с кожата
  • 3 с. л. олио
  • 2 глави лук, нарязани на полумесеци
  • 2 моркова, нарязани на кръгчета
  • 1 с. л. едро смлян червен пипер
  • 1 сушена червена чушка, натрошена
  • 1 дюля, нарязана на резени
  • 1 среднa кисела зелка, нарязана на ивици
  • 300 мл бяло вино
  •  сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Бутчетата се обрязват от излишната мазнина. Слагат се да се зачервят от всички страни в 1 с. л. сгорещено олио. Изваждат се и в тигана се оставя само 1 с. л. от отделената мазнина. Слагат се лукът и морковите, разбъркват се на умерен огън, докато омекнат. Добавят се червеният пипер, сушената чушка и дюлята. Разбъркват се. Слага се зелето, огънят се засилва и се разбърква 3-4 мин. Прибавя се виното и се оставя на силен огън 2-3 мин. Подправя се с черен пипер и сол на вкус.

  • 2.

    Бутчетата се слагат на дъното на глинен или чугунен съд с капак и се покриват със зелето. Ако има нужда, се добавя чаша зелев сок, за да покрие зелето. Затваря се и се слага на 150° С за 2 - 2,5 часа, докато месото омекне.

  • 3.

    Маха се капакът, бутчетата се изваждат отгоре и се запичат на 200° С, докато се зачервят.
     

Подходящи типове вина
Ян. 2015
Още подобни рецепти
Коментари