Начало За нас Реклама Контакти

Патешка саздърма

Снимка за Патешка саздърма
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Приготвянето на пате е една от великите френски кулинанрни традиции. Тази рецепта може и да е малко трудоемка, но е от продукти с повече от поносима цена и е възхитително вкусна. Ако дългите готварски процедури не ви се нравят, опитайте тази rillette de canard в софийското бистро L`etranger.

СъставНеобходими продукти за 7 килограма

  • 10 кг патешки шийки
  • 4 кг патешка мас
  • 100 г сол
  • 50 г черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1.

    Шийките се слагат да къкрят в маста около 10 часа.

  • 2.

    На ръка се изчиства месото от кокалчетата на шийките, подправя се със солта и пипера и още топло се слага в буркани. Докато месото изстива, маста изплува на повърхността и се стяга.


Подходящи типове вина
Апр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари