Начало За нас Реклама Контакти

Панакота с кафе и настойка от звезден анасон

Снимка за Панакота с кафе и настойка от звезден анасон
30
Време за приготвяне: 30 мин. + 4 ч. охлаждане
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тази авторска панакота на Габриеле Савини, шеф-готвач на софийския хотел „Хилтън”, е вдъхновена от традицията в неговата родна област Марке – там обичат да пият кафето си, съчетано с някоя от местните анасонови напитки.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 400 г крем фреш 38%
  2. 100 мл пълномаслено мляко
  3. 20 г желатин
  4. 100 г захар
  5.  ванилия
  6. 7 г смляно кафе
  7. 1 звезден анасон
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Желатинът се накисва в студена вода.

  2. 2.

    Смесват се крем фрешът, млякото, захарта и се слагат да се варят. Добавят се кафето, звездният анасон и добре отцеденият желатин.

  3. 3.

    Панакотата се сипва в стъклени чаши или купички и се оставя 4 часа в хладилника.

  4. 4.

    Гарнира се с бадемови бисквити или сладък бадемов чипс (tuile) според вкуса, важното е да се съчетае с нещо хрупкаво.
     

Към този нежен десерт местните познавачи от Марке биха предложили чашка качествена местна грапа.

Подходящи типове вина
Окт. 2012
Още подобни рецепти
Коментари