Начало За нас Реклама Контакти

Парфе Суан

Снимка за Парфе Суан
10
Време за приготвяне: 10 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Десертът носи името на Шарл Суан, един от героите на Марсел Пруст, а рецептата е избрана от австралийския писател Джон Бакстър, за да допълни мадлените в менюто на книгата Съвършената вечеря.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 225 г маскарпоне
  • 225 г заквасена сметана
  • 225 г цедено кисело мляко
  • 1 лимон
  • 3 с. л. пудра захар
  • 6 маслени бисквити
  • 2 ч. ч. пресни малини, боровинки или други дребни сезонни плодове
  •  мента за гарниране 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Разбъркват се заедно маскарпонето, сметаната, цеденото мляко, захарта, сокът и фино настърганата кора на лимона.

  • 2.

    На дъното на чаши за вино се натрошава по 1 бисквита. Отгоре се сипват горските плодове на слой от 2 см. Кремът се разпределя и се гарнира отгоре с пресни плодове и стрък мента.
     

Галерия
Ноем. 2015
Още подобни рецепти
Коментари