Начало За нас Реклама Контакти

Палачинки с пресен лук и скариди

Снимка за Палачинки с пресен лук и скариди
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Контрастът между пухкавите нежни палачинки и свежия, леко налютващ пресен лук дава вкусен тласък и на двете храни в нова посока, а когато са намесени сладките скариди и плътният медно-горчичен сос, работата става да си оближеш пръстите.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 ч. ч. брашно с набухвател или обикновено с 1 ч. л. бакпулвер
  2. 2 яйца
  3. 350 мл пшенична бира
  4. 200 г сварени скариди, нарязани
  5. 4 стръка пресен лук, едро нарязан
  6. 1 малка тиквичка, нарязана на много тънки ивички
  7. 2 с. л. копър, ситно нарязан
  8. 4 с. л. олио
  9.  сол и черен пипер на вкус
  10. за соса:
  11. 1 с. л. мека горчица
  12. 1 ч. л. мед
  13. 6 с. л. лек зехтин или олио от гроздови семки
  14. 1 с. л. сусамов тахан
  15. 1 с. л. вода
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се смесва със солта и пипера и се слагат яйцата и бирата. Сместа се разбърква кратко и се добавят скаридите, лукът, тиквичката и копърът.

  2. 2.

    В нагорещен тиган се сипва по лъжица от олиото и се слага по един черпак от сместа. На умерен огън се изпичат от двете страни дебели палачинки.

  3. 3.

    За соса всички продукти се разбъркват до хомогенна смес. Топлите палачинки се поднасят със соса, нарязани на парчета.
     


Подходящи типове вина
Юни 2013
Още подобни рецепти
Коментари