Начало За нас Реклама Контакти

Палачинки с червен хайвер

Снимка за Палачинки с червен хайвер
50
Време за приготвяне: 50 минути + 2 часа за охлаждане
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ароматният мост между крем-сиренето и червения хайвер в тази рецепта е масленият тон, който присъства и в двата продукта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 яйца
  2. 1 с. л. царевично брашно
  3. 1 с. л. пшенично брашно
  4. ½ ч. л. сол
  5. 4 с. л. пшенична бира
  6. 1 с. л. зехтин
  7. за пълнежа:
  8. 200 г крем-сирене
  9. 2 с. л. заквасена сметана
  10. 1 с. л. пресен лук, ситно нарязан
  11. 1 с. л. копър, ситно нарязан
  12. 1 ч. л. лимонов сок
  13. 50 г червен хайвер
  14. 3 листа зелена салата
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцата се разбъркват и се смесват с двата вида брашно и солта. Добавя се бирата. Ако се получат бучици, сместа се прецежда.

  2. 2.

    Сместа се разделя на четири. Тиган с незлепващо покритие се сгорещява, намазва се със зехтин и се сипва първата доза тесто. Изпича се от двете страни и така се правят още 3 палачинки.

  3. 3.

    Крем-сиренето се разбърква със сметаната, лука, копъра и лимоновия сок.

  4. 4.

    Всяка палачинка се намазва със слой от сиренето, отгоре се разпределя тънък слой от хайвера и се покрива с лист зелена салата.

  5. 5.

    Палачинките се слагат върху рогозка за суши и се навиват стегнато. Оформят се на паралелепипед. Слагат се да се стегнат за 2 часа в хладилника и се нарязват на парчета.
     


Подходящи типове вина
Март 2012
Още подобни рецепти
Коментари