Начало За нас Реклама Контакти

Пай със сирене

Снимка за Пай със сирене
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тази рецепта за богат пай със сирене както и много други безмесни предложения ще намерите в книгата ни "Вегетариански рецепти" от поредицата "За модерни хора".

СъставНеобходими продукти за 12 парчета

  • 300 г сирене гауда
  • 250 г брашно
  • 125 г студено масло
  •  сол
  •  индийско орехче
  • по ½ връзка див лук и магданоз
  • 1 морков
  • 1 малка червена чушка
  • 3 яйца
  • 500 г извара
  • 100 мл сметана
  • 4 с. л. грис
  •  прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1.

    Сиренето се настъргва на много ситно ренде. Брашното се сипва в купа. Студеното масло се добавя на късове към брашното, прибавят се 50 г сирене, малко сол, прясно настъргано индийско орехче и 60 мл вода.

  • 2.

    Сместа се омесва с бъркалките за тесто на миксера. Може да се доомеси с ръце. Завива се във прозрачно фолио и се оставя 30 мин. на студено.

  • 3.

    Дивият лук и магданозът се измиват и се подсушават. Морковът се обелва и се настъргва на ситно ренде. Чушката се почиства и се нарязва на ситно.

  • 4.

    Останалото сирене, яйцата, изварата и сметаната се разбъркват. Добавят се грисът, морковът, дивият лук, магданозът и чушките. Подправя се със сол, прясно смлян черен пипер и индийско орехче.

  • 5.

    Фурната се загрява на 200° С. Тестото се разточва и се слага в намазнена форма с диаметър 26 см. Стените се покриват с краищата на блата, ръбът трябва да покрива ръба на формата. Сместа се сипва върху тестото и се пече около 45 мин. Паят се сервира студен или топъл.


Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари