Начало За нас Реклама Контакти

Пай с гъби и бекон

Снимка за Пай с гъби и бекон
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 18 броя

  • 500 г бутер тесто
  • 2 с. л. олио
  • 400 г нарязани на ситно гъби
  • 200 г нарязан на ситно бекон
  • 4 стръка нарязан пресен лук
  • 3 с. л. нарязан на ситно магданоз
  • 250 г крема сирене
  • 100 мл прясно мляко или сметана
  • 4  яйца
  •   сол на вкус
  •   пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Квадратна или правоъгълна тавичка се намазва с масло. Бутер тестото се разгъва, върху него се очертава дъното на тавата и се изрязва. Изрязаното тесто се слага в тавата и се надупчва с вилица. Леко се разстила по стените, защото при печенето ще се свие. Пече се 15 мин на 180°С.

  2. 2.

    В загрятото олио се запържват гъбите за 5-6 мин, отстраняват се от огъня и се прибавят беконът, лукът и магданозът. Подправя се със сол и пипер и се охлажда.

  3. 3.

    Яйцата се разбиват със сиренето и прясното мляко или сметаната на гладка паста и се прибавят към гъбената смес. Всичко се изсипва върху изпечената кора. Пече се 25 мин. на 200°С, докато леко покафенее. Изстива във тавата и се нарязва на триъгълници.

Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари