Начало За нас Реклама Контакти

Орехов пай с карамел

Снимка за Орехов пай с карамел
65
Време за приготвяне: 65 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Плътният карамелен пай е солиден десерт, към който трябва да се подхожда с необходимото уважение и с наслада от съществуването му. 

СъставНеобходими продукти за 6 - 8 парчета

  • 1 доза маслено тесто
  • 1 ч. ч. глюкоза
  • 1 ч. ч. кафява захар
  • 100 г масло
  • 3 яйца
  • 1½ ч. ч. орехови ядки или лешници

Начин на приготвяне

  • 1.

    Тестото се разточва на пласт от 0,4 см, навива се около точилката и се разстила в тавичка за печене, като се оформят по-високи ръбове. Получената основа се слага да се пече, покрита с фолио, във фурна на 190° С за 10 мин.

  • 2.

    Плънката се приготвя, като се слагат да се разтопят глюкозата и захарта и се оставят да поврят 2 мин. на слаб огън. Добавя се маслото и се разбърква, докато се разтопи. Получената смес се оставя да поизстине, но трябва да остане течна. Яйцата се разбиват с карамелената маса с миксер. Ако останат парчета неразбит карамел, се разпределят върху тестото.

  • 3.

    Ядките се подреждат в кората. Плънката се сипва и се пече на 180° С около 40 мин.


Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Още подобни рецепти
Коментари