Начало За нас Реклама Контакти

Малинов мус в брауни чаши

Снимка за Малинов мус в брауни чаши
35
Време за приготвяне: 35 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Какаото и малините са безупречни заедно, а ако тази сладкарска комбинация е и поднесена по забавен и оригинален начин, не може да бъде сравнена с никоя друга.

СъставНеобходими продукти за 12 броя

  • за брауни чашите:
  • 125 г стопено масло
  • ½ ч. ч. фина кристална захар
  • 2 яйца
  • 1 ч. л. ванилов екстракт
  • 30 г какао
  • 100 г брашно за кекс (с набухватели)
  • 1 щипка сол
  • 100 г стопен шоколад
  • за муса:
  • 100 мл пюре от малини
  • 100 г маскарпоне
  • 100 г сметана 35%
  • 100 г цедено мляко или заквасена сметана
  • 4 с. л. пудра захар
  • 1 с. л. сок от лайм или лимон
  • 100 г пресни малини и листа мента за гарниране

Начин на приготвяне

  • 1.

    Маслото се разбърква със захарта, добавят се яйцата и се разбиват с телена бъркалка. Слагат се ваниловият екстракт и пресятите заедно брашно и какао. Разбъркват се до хомогенност.

  • 2.

    Сместа се разпределя в 12 формички за мъфини, намазани с масло и поръсени с галета. Пекат се 12 мин. на 180° С, докато се надигнат и се втвърдят.

  • 3.

    Изваждат се от фурната и веднага се притискат в центъра с дъното на чаша, която е с по-малък диаметър от тях, така че да се образува вдлъбнатина, която прилича на купичка. Сипва се лъжица от стопения шоколад и с него се обливат вътрешните стени на „купичките“.Охлаждат се, за да се втвърди шоколадът.

  • 4.

    За муса сметаната се разбива до меки връхчета. Прибавят се маскарпонето, цеденото мляко, захарта и отново се разбиват. Слагат се пюрето от малини и лимоновият сок. Разбъркват се.

  • 5.

    Шоколадовите „купички“ се напълват с муса и се гарнират с пресни малини и мента. Може да се добави и лъжица свеж плодов конфитюр.


Подходящи типове вина
Окт. 2018
Още подобни рецепти
Коментари