Начало За нас Реклама Контакти

Миниблатчета с пастет от пушена сьомга

Снимка за Миниблатчета с пастет от пушена сьомга
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Когато навън е мрачно и студено, на човек му се иска да се стопли. За това има няколко варианта - да седне връз радиатора, да си налее едно малко (може и няколко пъти), или да си покани гости. Както е известно, няколко души, събрани на едно място, значително повишават температурата в помещението. За да ги задържите обаче по-дълго на едно място, трябва да им предложите нещо, защото нали знаете - гладна мечка хоро не играе. А пък мечките - това сме го гледали по телевизията - обичат сьомга. Значи трябва да сервирате на изгладнелите си гости точно тази рибка и ще видите как веднага атмосферата ще се нажежи!

СъставНеобходими продукти за 0

  • За тестото:
  • 125 г / 1 ч.ч. брашно с набухватели (или обикновено с 1/2 ч.л. бакпулвер и щипка сол)
  • 2 яйца, леко разбити
  • 125 мл / 1/2 ч.ч. прясно мляко
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • За пастета:
  • 300 г пушена сьомга
  • 2 ч.л. меко масло
  • 1 ч.л. настърган лук
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • 1 лайм или лимон
  • 1 краставица
  •  черен или червен хайвер за украса или парченца от рибата, по желание
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцата се разбиват с млякото и сметаната, постепенно се прибавя брашното. Сместа се разбърква, докато стане гладка и се оставя да почине 20 мин. Тефлонов тиган се намазва леко с олио, загрява се и със супена лъжица се сипват 3-4 блинчета в него, като се оставя достатъчно разстояние между тях. Когато по повърхността им се появят мехурчета, се обръщат от другата страна.

  2. 2.

    Сьомгата се накъсва на парченца и се пасира с маслото, лука, горчицата и сметаната. Подправя се с лимон и черен пипер.

  3. 3.

    Върху всяко блинче се слага по лъжичка от пастета и се украсява с краставица, лимон и няколко запазени ивички от рибата или хайвер.

Продуктите са за 50 бр.
Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари