Начало За нас Реклама Контакти

Миди с доматен сос

Снимка за Миди с доматен сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
Подходяща напитка - вино

Българските гозби с черни миди не се изчерпват с пуристката концепция за тенекия или с бургаския вариант с ориз. В Балчик например ги готвят със свеж доматен сос.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г сварени почистени миди
  • 2 с. л. бяло вино
  • 2 с. л. олио
  • ½ ч. л. сушен джоджен
  • 4 домата, обелени, нарязани на ситно и отцедени
  • 100 г зелени маслини
  • 4 стръка пресен лук, нарязани на ситно
  • 3 с. л. нарязан копър
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Олиото се сгорещява и в него се слагат мидите и лукът. Разбъркват се 1-2 мин., прибавят се виното, джодженът, маслините и доматите. Подправя се на вкус със сол и черен пипер.

  2. 2.

    Ястието ври на тих огън, докато се сгъсти сосът. Поднася се с пресен лук и копър.


Подходящи типове вина
Апр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари