Начало За нас Реклама Контакти

Мидена супа от Сан Франциско

Снимка за Мидена супа от Сан Франциско
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - бира

Несъмнено продуктите от морето лесно вдъхновяват да бъдат сервирани по необикновен начин, който да подчертае чудесния им вкус. Тази щедра супа от черни миди и риба, поднесена в купички от хляб ще задоволи напълно желанието ви за оригиналност, докато се наслаждавате на свежите аромати на пресни моркови и селъри, както и на необичайното, но перфектно присъствие на белия вермут.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за мидите:
  • 1 кг почистени пресни черни миди с черупките
  • 3 ч. ч. вода
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • за бульона:
  • 100 мл вермут
  • 1 ч. ч. селъри, нарязано на ситно
  • 1 морков, нарязан на ситно
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 1 кубче MAGGI® Гъбен бульон
  • за супата:
  • 2 с. л. краве масло
  • 6 резена бекон, нарязани на ивици
  • 400 г филе от бяла риба
  • 200 г гъби, нарязани на половинки
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 ч. ч. картофи, нарязани на ситно
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 1 ч. ч. течна сметана
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 ч. л. сол
  • 1 с. л. царевично нишесте
  •   бял пипер на вкус
  • 4 големи питки

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Водата за мидите се слага да заври заедно с чесъна. Добавят се мидите и се варят, докато се отворят черупките. Месото се отделя, а течността се запазва.

  2. 2.

    Бульонът се приготвя, като се слагат да се варят заедно 2 ч.ч. от отделената течност от мидите, вермутът, зеленчуците и кубчето MAGGI Гъбен бульон. Всичко се вари 30 мин.

  3. 3.

    Маслото се загрява и в него се слага беконът. Запържва се, докато стане хрупкав. Добавят се гъбите, чесънът и лукът. Пържат се 3-4 мин. и се сипват картофите с 1½ ч.ч. вода. Добавя се целият предварително приготвен бульон. Картофите се варят, докато омекнат.

  4. 4.

    Рибата се запича на тиган, леко намазан с олио. Накъсва се на парченца и се прибавя заедно с мидите и пипера към зеленчуците.

  5. 5.

    Нишестето се разтваря леко в малко вода и се прибавя към картофите. Слагат се млякото и сметаната. Всичко се загрява много внимателно, като не бива да завира силно. Супата се сервира, като питките се издълбават и се сипва в средата.


Галерия
Юли 2009
Още подобни рецепти
Коментари