Начало За нас Реклама Контакти

Мариновани калмари

Снимка за Мариновани калмари
25
Време за приготвяне: 25 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ястие в духа на средиземноморската кухня, в което апетитните калмари са щедро ароматизирани с розмарин и леко пикантни. Могат да се консумират веднага или след няколко дни.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 300 мл вода
  • 100 мл зехтин extra virgin
  • 1 кг калмари, почистени и нарязани на кръгчета с дебелина 1 см
  • 1 глава лук, нарязан на полумесеци
  • 2 с. л. нарязан магданоз
  • 2 с. л. соев сос
  • 2 стръка пресен розмарин
  • 3 с. л. оризов или ябълков оцет
  • 2 скилидки чесън
  • 8 зърна черен пипер
  • 1 дафинов лист
  • 1 сушена люта чушка

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Слагат се да заврат водата и зехтинът. Сипват се калмарите и се оставят да къкрят 3 мин. Прибавя се соевият сос . Сместа се охлажда и се прибавят магданозът, цялата люта чушка и розмаринът.

  2. 2.

    Калмарите с маринатата се слагат в подходящ стъклен съд. Слагат се лукът, оцетът, чесънът, черният пипер и дафиновият лист. Калмарите могат да се консумират веднага или да се съхранят в хладилника до 7 дни.

  3. 3.

    Калмарите може да се поднесат като допълнение към зелена салата или върху препечена филийка, поръсени с черен пипер.


Септ. 2008
Още подобни рецепти
Коментари