Начало За нас Реклама Контакти

Мандариново пиле

Снимка за Мандариново пиле
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази шарена и ароматна рецепта не е наречена на строгите имперски бюрократи от китайската история, а на яркооранжевите плодове със същото име. Смесването на основните вкусове - сладко, солено, кисело, горчиво и умами, е типично за азиатските кухни и това апетитно пилешко ястие е напълно подвластно на търсената хармония на възприятията.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 ч. л. слънчогледово олио
  • няколко капки сусамово олио
  • 1 скилидка чесън, ситно накълцана
  • 1 см фино нарязан джинджифил
  • 150 г кашу
  • 1 кг  пилешки гърди, нарязани на кубчета
  • 5 с. л. готова марината за пиле
  • 200 г червени чушки
  • 200 г жълти чушки
  • 400 г броколи, накъсани на малки цветчета
  • 2  малки консерви мандарини в сироп
  • 4 стръка пресен лук, нарязани на ситно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Двата вида олио се сгорещяват в уок на средна температура. Чесънът се сотира, докато си пусне аромата, но без да прегаря.

  2. 2.

    Добавя се джинджифилът, за да си пусне аромата. После и кашуто се запържва за 1-2 мин.

  3. 3.

    Уокът се дозагрява на силен огън, добавя се пилето и се пържи 2-3 минути при постоянно бъркане.

  4. 4.

    Налива се пилешката марината и се разбърква.

  5. 5.

    Суровите чушки се обелват с белачка, нарязват се на ленти и заедно с броколите се слагат върху пилешкото месо. Налива се сокът от консервата с мандарини и уокът се похлупва. След като кипне, се оставя на слаб огън за 10 мин.

  6. 6.

    Гарнира се с мандарините и зеления лук.


Подходящи типове вина
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари