Начало За нас Реклама Контакти

Лучени вада с магданозено чатни

Снимка за Лучени вада с магданозено чатни
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Вада често може да се опитат по улиците на индийския щат Керала, но са популярни и като домашно предястие. Рецептата е на студента Хосе Фернандес от Кулинарна академия HRC, който приготви и ястието. 

СъставНеобходими продукти за около 30 броя

  • 500 г брашно от нахут
  • 2 скилидки чесън
  • 1 резен пресен джинджифил
  • 1 зелена люта чушка
  • 250 г лук шалот
  • 2 с. л. олио
  •  сол на вкус
  •  олио за пържене
  • за чатнито:
  • 50 г обелени орехи
  • 150 г магданоз
  • 30 мл зехтин
  • 1 ч. л. оризов оцет
  •  сол на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Нахутеното брашно се слага в купа. Добавят се нарязаните на много ситно чесън, джинджифил и люта чушка, нарязаният на тънки ивици шалот, олиото и сол на вкус. Добавя се толкова вода, че да се получи тесто, което може да се оформя с ръка. Може да с добави ½ с. л. бакпулвер, за да се получат по-меки вада. Смесва се добре и се слага за 10 мин. в хладилника.

  • 2.

    За чатнито орехите се смилат в блендер, добавя се нарязаният на едро магданоз. Докато блендерът работи, на тънка струйка се сипва зехтинът, за да се образува почти хомогенна паста. Блендерът се спира, добавят се оцетът и сол на вкус.

  • 3.

    Оформят се около 30 топчета, които се пържат на маслена баня до златисто. Горещата вада се отцежда за кратко върху кухненска хартия и се поднася с чатнито.
     


Подходящи типове вина
Март 2013
Още подобни рецепти
Коментари