Начало За нас Реклама Контакти

Лимоново пиле

Снимка за Лимоново пиле
110
Време за приготвяне: 110 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Ако досега сте си мислили, че пиле с лимон се сервира само в китайските ресторанти, е крайно време да промените мнението си. Подобна рецепта има и при нас и смело можем да твърдим, че не отстъпва по никакъв начин на азиатския вариант.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 8 пилешки бутчета
  • 500 мл пилешки бульон
  • 20 скилидки чесън
  • 2 с. л. масло
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 лимон, обелен и нарязан на тънки кръгчета
  • 2 с. л. брашно
  • 100 мл бяло вино
  • 2 с. л. нарязан пресен босилек или магданоз
  •   сол на вкус
  •   пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бульонът се слага да заври и към него се прибавят скилидките чесън. Оставят се да къкрят 30 мин. Прецеждат се. Бульонът се запазва.

  2. 2.

    Маслото и зехтинът се загряват в тиган и в тях се запържват бутчетата от всички страни. Прехвърлят се в съд за печене. Върху тях се разпределят чесънът и лимоновите кръгчета.

  3. 3.

    В мазнината от пърженето на бутчетата се прибавя брашното, разбърква се 1 мин. на котлона и се налива виното при непрекъснато разбъркване. Добавя се и бульонът. Разбърква се добре, подправя се със сол и пипер и се оставя да се посгъсти.

  4. 4.

    Със сгъстения сос се заливат бутчетата и се слагат да се пекат във фурната, загрята до 190°С около 45 мин. Преди сервиране се поръсва босилекът.


Септ. 2007
Още подобни рецепти
Коментари