Начало За нас Реклама Контакти

Ленив пай с месо

Снимка за Ленив пай с месо
150
Време за приготвяне: 150 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Автор на това мързеливо и вкусно предложение за е Младен Чуканов, шеф-готвач на столичния ресторант "Павилион". Създателят му използва за него остатъци от печени меса, колбаси и изобщо каквото му попадне, а понякога дори успява да напише точната рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г задушено телешко
  2. 150 г сварен телешки език
  3. 100 г сух колбас тип "Петрохан"
  4. 150 г бекон
  5. 200 г почистен лук
  6. 2 сушени чушки, опърлени и натрошени
  7. 200 г кисело зеле, накълцано
  8. 1 глава чесън, може и необелен, разделен на скилидки
  9. 50 мл зехтин
  10. 800 г тесто за хляб
  11. 1 яйце
  12.  кръгла форма за печене с диаметър 28 см
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Нарязаните в произволна форма меса се запържват в зехтина. Добавят се лукът, чесънът, сухите чушки и зелето. Разбърква се периодично, докато остане на мазнина, и се дръпва, за да се поохлади.

  2. 2.

    Формата се облицова с хартия за печене, ¾ от хлебното тесто се разточва на кръг с диаметър около 40 см и се поставя във формата, като краищата се оставят да висят отстрани. Вътре се разпределя задушената смес и се изравнява. Останалото тесто се разточва с диаметър колкото формата, разстила се върху плънката и се намазва с разбитото яйце. Прихлупва се със стърчащия край на долната част от тестото, който също се маже с яйце.

  3. 3.

    Пече се на 180° С около 90 мин. и се сервира с малко царска туршия.
     


Подходящи типове вина
Ян. 2013
Още подобни рецепти
Коментари