Начало За нас Реклама Контакти

Кюфтенца от раци със сос от пушени миди

Снимка за Кюфтенца от раци със сос от пушени миди
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Рачешкото месо се намира малко по-трудно и обикновено се продава в консерви. Така че, ако ви попадне, не се замисляйте много и си спретнете тези апетитни и ароматни кюфтенца.

СъставНеобходими продукти за 6 броя

  1. 250 г месо от раци или ситно нарязани рулца от раци
  2. 2 с. л. пресен лук, нарязан на ситно
  3. 1 яйце
  4. 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  5. 1 с. л. копър, нарязан на ситно
  6. 1 с. л. майонеза
  7. 1 ч. ч. трохи от бял хляб
  8. 1 ч. л. горчица
  9. 1 с. л. лимонов сок
  10.  сол и черен пипер на вкус
  11. 100 мл олио за пържене
  12. 1 с. л. масло
  13. за паниране:
  14. ½ ч. ч. трохи от бял хляб
  15. 1 с. л. нарязан магданоз
  16. 1 с. л. сусам
  17. за соса:
  18. 200 г крем-сирене
  19. 2 с. л. заквасена сметана
  20. 3 с. л. лека майонеза
  21. 1 с. л. сос от хрян
  22. ½ ч. л. лют сос
  23. 1 стрък пресен лук
  24. 6 пушени миди от консерва или 100 г месо от пушена риба
  25.  сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото от раци се омесва с лука, яйцето, магданоза, копъра, майонезата, хлебните трохи, горчицата, лимоновия сок и всичко се подправя с черен пипер и сол на вкус. Оформят се 6 кюфтенца, които се овалват в трохите, смесени с магданоза и сусама. Слагат се за 30 мин. във фризера.

  2. 2.

    Кюфтенцата се изпържват на умерен огън от двете страни за 3-4 мин., докато се зачервят.

  3. 3.

    Сосът се приготвя, като всички съставки се пасират заедно за кратко. Кюфтенцата се поднасят със соса.
     


Подходящи типове вина
Юли 2011
Още подобни рецепти
Коментари
Tyxo.bg counter