Начало За нас Реклама Контакти

Круши в джинджифилов сироп

Снимка за Круши в джинджифилов сироп
30
Време за приготвяне: 30 минути + 30 минути за охлаждане
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пикантните вкусове на джинджифила и канелата са истински емоционален завършек на тази сладостна рецепта с круши.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 твърди зрели круши
  2. 2 с. л. масло
  3. ½ ч. ч. вода
  4. 3 с. л. захар
  5. 2 с. л. мед
  6. 1 с. л. джинджифил, ситно нарязан
  7. 1 пръчка канела
  8. 60 мл вермут или бяло вино
  9. 2 с. л. коняк
  10.  бишкоти за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Водата се слага да заври със захарта, меда, джинджифила, канелата и виното. Оставя се да изври наполовина.

  2. 2.

    Крушите се обелват, срязват се на половини и семките се отстраняват. Маслото се стопява в тиган и в него се слагат крушите. Обръщат се от всички страни.

  3. 3.

    Сиропът се налива при крушите. Добавя се конякът. Оставя се да ври на умерен огън за 10 мин. Плодовете се обръщат от всички страни. Оставят се да изстинат в сиропа. Сервират се с бишкоти.


Подходящи типове вина
Дек. 2010
Още подобни рецепти
Коментари