Начало За нас Реклама Контакти

Крем-супа от млечна царевица

Снимка за Крем-супа от млечна царевица
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Непозната за българската територия изява на млечната царевица, крем-супата успешно използва свойствата на златистите зърна. Скорбялата в тях придава приятна плътност и нежна текстура на това ястие, а рецептата му само печели от умелото комбиниране на подправките и млечните продукти.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 4 ч. ч. зърна от млечна царевица
  • 3 ч. ч пилешки бульон
  • 1 с. л. масло
  • 1 ч. л. къри
  • 1 ч. л. кимион на зърна
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 4 с. л. пресен лук, нарязан на ситно
  • 2 с. л. пресен кориандър или магданоз, нарязани
  • 200 г сурова наденица или чорисо, по желание
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Царевицата се залива с пилешкия бульон и се вари на тих огън 20 мин. Разбива се с пасатор и се прецежда, като се претрива през по-едро сито.

  2. 2.

    В загрятото масло се слагат кърито и кимионът, разбъркват се и се добавя прецедената царевица. Налива се млякото, подправя се със сол и пипер на вкус и се сервира с пресен лук, кориандър и изпържената наденица или чорисо.


Юли 2009
Още подобни рецепти
Коментари