Начало За нас Реклама Контакти

Кралски скариди на шиш

Снимка за Кралски скариди на шиш
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Изключително ефектна рецепта, в която превъзходният вкус на скаридите изпъква на фона на екзотичния сос с джинджифил и лимонова трева. Може да влезе в ролята както на ордьовър, така и на основно ястие.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 8 кралски скариди
  • 8 бамбукови шишчета
  • за маринатата:
  • ½ ч. ч. кокосово мляко
  • 2 с. л. рибен сос
  • 1 с. л. захар
  • 1 с. л. настърган пресен джинджифил
  • 2 с. л. сок от лайм
  • 1 стрък лимонена трева, нарязана на ситно (само бялата част)
  • ½ с. л. паста червено къри
  • ¼  червена люта чушка, нарязана на ситно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Всички продукти за маринатата се смесват.

  2. 2.

    Скаридите се почистват, като опашките се запазват. Поставят се в маринатата най-малко за 1 час.

  3. 3.

    Скаридите се нанизват на шишчетата. Пекат се по 2 мин. от всяка страна на загрят грил или грил-тиган.

  4. 4.

    Маринатата се слага на котлона и се загрява бавно, като се разбърква непрекъснато.

  5. 5.

    Шишчетата се поднасят със соса от маринатата.


Подходящи типове вина
Юли 2008
Още подобни рецепти
Коментари