Начало За нас Реклама Контакти

Корма с агнешко

Снимка за Корма с агнешко
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази рецепта от северноиндийската кухня със сигурност ще допадне на любителите на по-екзотичните предложения. Агнешкото месо е щедро овкусено с ароматни подправки, а киселото мляко, прибавено в края на готвенето, му придава допълнителна сочност.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. гхи или олио
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 500 г агнешко месо, нарязано на кубчета
  • 1 с. л. настърган джинджифил
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 3-4 шушулки кардамон
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1 ч. л. куркума
  • 1 с. л. гъсто кисело мляко
  • 300 г картофи, нарязани на кубчета
  •   сол на вкус
  •   сварен ориз за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Олиото се сгорещява и в него се слага да се запържи лукът, като непрекъснато се разбърква. Добавят се чесънът и всички подправки, разбъркват се няколко секунди, докато се усети ароматът, след което се сипва нарязаното месо. Разбърква се около 2 мин. и се налива 1 ч. ч. вода.

  2. 2.

    Ястието се оставя да къкри, докато месото почти омекне. Прибавят се картофите и се варят, докато омекнат. Слага се киселото мляко и след още 2-3 мин. се отстранява от огъня.

  3. 3.

    Готовото ястие се сервира върху сварен ориз.

Вариации - *Опитайте с пилешко месо.

Подходящи типове вина
Окт. 2008
Още подобни рецепти
Коментари