Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкаво пиле

Снимка за Хрупкаво пиле
45
Време за приготвяне: 45 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Едва ли пилешкото месо някога ще излезе от мода в кулинарните среди и затова колекцията от рецепти с негово участие непрестанно се обогатява. Към нея прибавяме това апетитно хрупкаво пиле с подправки и плънка от крем-сирене.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 пилешки филета
  • 1 с. л. лимонов сок
  • ½ ч. ч. крем-сирене или извара
  • 1 малка скилидка чесън, смачката
  • 2 с. л. нарязан пресен магданоз
  • 1 ч. л. настъргана лимонова кора
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
  • ¼ ч. л. смляно индийско орехче
  • 2 с. л. брашно
  • щипка лют червен пипер
  •   сол на вкус
  •   пипер на вкус
  • ½ ч. ч. галета
  • 2 белтъка, разбити на сняг
  • за гарниране:
  • 1 пакет MAGGI® Картофено пюре с мляко
  • 2 с. л. натрошено синьо сирене или бяло
  • 2 с. л. нарязан на ситно копър или магданоз

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Фурната се загрява до 200˚С. Пилето се слага между два листа фолио и се начуква леко. Поръсва се с лимоновия сок и MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки.

  2. 2.

    Крем-сиренето се смесва с чесъна, 1 супена лъжица магданоз, лимоновата кора и индийското орехче. От сместа се правят рулца, дълги около 5 см.

  3. 3.

    Всяка порция от сместа се слага в центъра на начуканото месо. След това краищата на пилешките гърди се подвиват, за да покрият сместа изцяло. Така направените пилешките гърди се закрепват с дървени клечици, за да запазят формата си. Смесват се брашното, солта и червеният пипер, след което в тази смес се овалват пилешките гърди.

  4. 4.

    Галетата се смесва с останалия магданоз. Пилешките гърди се потапят в белтъците, след това се овалват в галетата и магданоза, пак се потапят в белъците и галетата.

  5. 5.

    Пилешките гърди се слагат върху хартия за печене. Пекат се в загрятата фурна за 25 мин. или, докато се зачервят. MAGGI® Картофено пюре с мляко се приготвя според указанията на опаковката. Към готовото пюре се добавят сиренето и копърът.


Галерия
Подходящи типове вина
Февр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари