Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкаво филе от писия със слънчоглед

Снимка за Хрупкаво филе от писия със слънчоглед
35
Време за приготвяне: 35 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Алтернативно на пърженето, панирането във фурна е чудесен начин да се запази превъзходният вкус на фините риби.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 белтъка
  •  кората на 1 лимон
  • 4 филета от писия, халибут или хек
  • 4 филии отлежал бял хляб
  • 50 г белен слънчоглед
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг, добавя се лимоновата кора.

  • 2.

    Филетата от писия се подсушават, посоляват се и се поръсват с черен пипер.

  • 3.

    Средата на хляба се смила в чопър на фини трохи, които се смесват със слънчогледовите семки и малко сол и пипер.

  • 4.

    Филетата се топват в разбитите белтъци и след това в трохите със семките. Слагат се леко да засъхнат за 10 мин. върху решетка.

  • 5.

    Тавичка се намазва със зехтин, отгоре се подреждат филетата и се напръскват с малко зехтин. Пекат се във фурна, загрята на 200° С, за 15 мин. или докато се зачерви коричката.
     

Ноем. 2014
Още подобни рецепти
Коментари