Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкави зелени “чаши”

Снимка за Хрупкави зелени “чаши”
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Свежата пикантност, така характерна за тайландската кухня, е в основата на тази оригинално поднесена салата. Съчетанието от зеленчуци и пилешко месо, приготвени по тишичен за азиатската страна начин, освен като предястие, е доста подходящо и за една лека и разтоварваща вечеря.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 салата айсберг или друга зелена салата
  • 1 с. л. олио
  • 1 глава  лук, нарязана на ситни
  • 1 морков, нарязан на малки пръчици
  • 1 малка тиквичка, нарязана на малки пръчици
  • 2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
  • 1 червена люта чушка, нарязана на ситно
  • 300 г пилешко месо, нарязано на много ситно
  • 1 ч. ч. спанак, нарязан на ситно
  • 4 с. л. соев сос
  • 1 с. л. зелено тайландско къри
  • 1 с. л. нарязани на ситно листа от кориандър или 1 ч.л. паста от кориандър

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Салатата се разделя на листа, измива се и се слага в хладилника.

  2. 2.

    В загрятото олио се слагат лукът и лютата чушка, след 30 сек. се прибавят морковът и тиквичката. След още 1 мин. се слага месото и се разбърква около 10 мин., докато се зачерви леко. Прибавят се спанакът и пресният лук, бърка се още 1 мин. и се слагат соевият сос, зеленото къри и кориандърът. След 2-3 мин. ястието е готово.

  3. 3.

    Готовата плънка се сипва в "чашките" от зелена салата.


Юни 2009
Още подобни рецепти
Коментари