Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкави пилешки пръстчета

Снимка за Хрупкави пилешки пръстчета
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Пилешкото месо е универсален избор за всеки сезон, но като че ли е особено предпочитано през горещите дни. Затова ви предлагаме рецепта за хрупкави пилешки хапки с екзотичен сос.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 800 г пилешко филе
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
  • 2 яйца
  • ½ ч.ч. брашно
  • 1 ч. ч. трохи от пълнозърнест хляб
  • 1 с. л. сусам
  • 1 щипка чили на прах
  • ½ ч. л. смлян черен пипер
  • 1 ч.ч. олио за пържене
  • за соса:
  • 4 с. л. MAGGI® Унисос
  • 1 с. л. настърган джинджифил
  • 2 капки сусамово олио
  • 1 с. л. оризов оцет
  • 1 ч. л. кафява захар
  • ½  люта червена чушка, нарязана на ситно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пилешкото филе се нарязва на ивици. Обърква се с MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки.

  2. 2.

    Всяко парче месо се овалва в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в трохите със сусама, чилито и пипера. Слагат се в хладилника да се стегнат за 30-40 мин. Пържат се в силно сгорещено олио, докато добре се зачервят.

  3. 3.

    Продуктите за соса се смесват и се слагат да се загреят, докато се разтопи захарта. Пилешките пръстчета се сервират със соса и свежа салата.


Галерия
Авг. 2008
Още подобни рецепти
Коментари