Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкави пилешки банички

Снимка за Хрупкави пилешки банички
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Идеите на китайската кулинария може лесно да се приложат в домашната кухня, както ясно и вкусно се вижда в тази рецепта, вдъхновена от пролетните рулца.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  1. 5 кори за баница
  2. 300 г пилешко филе
  3. 2 с. л. сушени горски гъби
  4. 100 г пресни печурки, нарязани на ивици
  5. 1 ч. л. настърган пресен джинджифил
  6. 2 с. л. нарязан пресен лук
  7. 2 с. л. замразен зелен грах
  8. 1 с. л. соев сос
  9. 1 ч. л. оризов оцет
  10. 1 ч. л. натурално нишесте
  11. 2 с. л. олио
  12. 1 яйце
  13.  олио за пържене
  14. за соса:
  15. 100 мл соев сос
  16. 1 с. л. оризов оцет
  17. 2 с. л.бяло вино
  18. 1 ч. л. мед
  19. 1 ч. л. настърган пресен джинджифил
  20. 1 малка скилидка чесън, ситно нарязана
  21. 1 с. л. пресен лук, ситно нарязан

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сушените гъби се заливат с 1 ч. ч. вряща вода и се оставят за 20 мин. Прецеждат се и се нарязват на ситно. Месото се нарязва на фини лентички.

  2. 2.

    В сгорещеното олио се слага месото и се разбърква, добавят се пресните и сушените гъби, джинджифилът, лукът и грахът. Разбъркват се 2-3 мин. Заливат се със соевия сос, оцета и разтвореното в 1 с. л. студена вода нишесте. Всичко се разбърква.

  3. 3.

    Корите за баница се нарязват на квадрати със страна 12 см и се намазват с разбитото яйце. Плънката се слага в центъра, краищата се сгъват на пакетче като сармички. Отгоре също се намазват с яйце. Оставят се леко да засъхнат.

  4. 4.

    Пържат се до златисто в сгорещеното олио на маслена баня.

  5. 5.

    За соса всички продукти се смесват и се разбъркват, докато се разтопи медът. Пакетчетата се поднасят със соса.


Подходящи типове вина
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари