Начало За нас Реклама Контакти

Хляб с мед и розмарин

Снимка за Хляб с мед и розмарин
240
Време за приготвяне: 240 минути
II
Степен на трудност - Средна

Пресният хляб с остър аромат на квас на кулинарното ателие Ананда е красиво допълнен със средиземноморския дух на розмарина.

СъставНеобходими продукти за 1 хляб

  • 300 г натурално пшеничено типово брашно
  • 1 щипка сол
  • 1 стрък пресен розмарин, накълцан
  • 1 с. л. мед
  • 50 г квас
  • 190 мл студена пречистена вода

Начин на приготвяне

  • 1.

    Брашното се пресява и се смесва със солта и розмарина. Медът и квасът се разтварят във водата. Изсипва се при брашното и се омесва тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да почива 30 мин. Премесва се 1-2 минути и се оставя да почива 30 мин. Премесва се и почива по същия начин още два пъти.

  • 2.

    След последното премесване се оформя питка и се оставя 1-2 часа на стайна температура, докато удвои обема си.

  • 3.

    Фурната се загрява на 250° С. С остър нож се правят няколко среза на питката. Пече се 10 мин., фурната се намалява на 180° С и се пече още 30 - 40 мин. Хлябът се изважда и се охлажда върху решетка
     

Ян. 2015
Още подобни рецепти
Коментари